23
Bře
Off

Kryptoměna Litecoin

Kryptoměna Litecoin je velice podobná Bitcoinu. Jedná se o jakousi alternativu. V dnešní době již není moc efektivní těžit bitcoiny, a proto se přechází na alternativní kryptoměny, které jsou na vzestupu. Těžba této virtuální měny je stejně těžká jako těžba bitcoinu, takže k tomu budete potřebovat speciální zařízení.

  • Tato virtuální měna má zkratku LTC. Od této zkratky se také odvozují i ostatní názvy, například LTC miner, který potřebujete na těžbu.

druh mince

Jak těžit?

Litecoin miner neboli pod zkratkou LTC miner, je těžební zařízení podobné PC. Ovšem jedná se o zcela speciální zařízení, které je určené pouze k těžbě Litecoinů. Toho zařízení si můžete běžně pořídit jako kompletní celek. Nemusíte si proto doma sami sestavovat jednotlivé komponenty, aby vám vznikl těžební přístroj. Moderní Litecoin minery se dodávají již plně kompletní a proto je stačí nainstalovat a ony se pak už následně věnují pouze jedné jediné věci, pro kterou jsou stvořené a to těžbě.

koncepce měny

Těžební zařízení se může nazývat také Scrypt miner

Ptáte se, proč tomu tak je? Hlavní roli v tomto případě hraje algoritmus, podle kterého se těžební stroje řídí. Zatímco u bitcoinu, na jehož těžbu potřebujete také speciální zařízení v podobě asic mineru, hraje důležitou roli algoritmus SHA – 256, tak u litecoinu je to úplně jiné. Těžba litecoinu totiž spočívá v algoritmu zvaném Scrypt a proto zařízení, které si budete pořizovat na těžbu litecoinu, často můžete najít pod názvem Scrypt miner.

vyvážená měna

  • Cena zařízení je vyšší než jste si představovali?
  • V tom případě musíte opravdu zvážit, zdali se vám těžba vyplatí. K tomuto účelu vám skvěle poslouží takzvaný Litecoin kalkulátor, který přesně udává, kolik dostanete za těžbu, případně vám vyčíslí jiné požadavky. Tento nástroj se používá také v případě již probíhající těžby. Díky kalkulátoru zjišťujete, jestli je vaše těžba dostatečně efektivní. Zároveň se přitom zjišťují parametry jako je výkon zařízení, cena elektrické energie, již vynaložené finance nebo efektivita samotné těžby.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup